En unik italiensk opplevelse
Casa Pisano er en ny, italiensk trattoria hvor pasta, pizza, vin og gode samtaler står i sentrum. Her spiser du middag i huset til en fiktiv, italiensk familie med stor personlighet.
Restauranten ligger i Tordenskiolds Gate 5, som eies 50/50 av Anthon Eiendom AS og Blomqvist. Betonmast har rehabilitert den 109 år gamle bygården, og Skagstind står for både konsept og drift.
– Vi i Skagstindgruppen er superfornøyd med å være leietaker hos Anthon Eiendom. Anthon er en av Oslos mest seriøse og profesjonelle gårdeiere, og det gir oss glede og energi å jobbe sammen med dem om utvikling av eiendommer i Oslo Sentrum. Det sier Morten Guldvik, daglig leder i Skagstind.
Unikt konsept
– Jeg vil spesielt trekke frem fagkunnskap og det å finne løsninger som tilrettelegger for oss som leietaker, som en styrke som teamet i Anton Eiendom har som er ganske unikt. Jeg vil også trekke frem de personlige relasjonene vi har skapt sammen med Fredrik Baumann og Peder Løvenskiold fra Anthon Eiendom som noe som vi som leietaker virkelig setter pris på.
Skagstindgruppen overtok leiekontrakten fra Blomqvist i 2021. Like etterpå begynte konseptualiseringen av det unike bygget. Casa Pisano skal skille seg ut fra resten av Oslos italienske restauranter ved at gjestene skal de føle at de besøker en italiensk familie når de kommer inn døra.
– Dette er huset deres, en generasjonsbolig som huser åtte fiktive personer. Hver karakter har hvert sitt rom og setter sitt eget preg på interiøret, sier daglig leder hos Casa Pisano, Andreas Larsen.
Spennende persongalleri
Rosa er moren i familien, og bakgården du kommer inn i, er hennes område. Du møtes av en Vespa og et ruvende sitrontre. Rosa er gift med Giovanni, og han har sitt eget bibliotek som også fungerer som vinbar. Turen går videre til matriarken, bestemor Gianna, sitt kjøkken. Rommet er fylt med minner, oppskrifter, pasta og deilig mat. Opp en trapp finner du eldstesønnen Marco & modellkjæresten Marias penthouse, med inspirasjon fra Milano, Roma, Melbourne og New York. Marco og Maria har vært overalt, noe som er tydelig i deres fasjonable, moderne og fleksible lille toppleilighet. Her er det direkte tilgang til tante Valentinas takterrasse, der du får en smak av Sicilia. Yngstesønnen Stefano er en blivende interiørarkitekt. Han har innredet soverommet sitt med egendesignede møbler og spennende veggdetaljer.
Sofia og Stella er familiens tvillingjenter på sju år, og de har pyntet barnerommet sitt med rosa detaljer. Her skal det være hyggelig både for foreldre og barn å spise middag
– Vi håper vi har klart å skape noe nytt og engasjerende, og at gjestene har lyst til å bli kjent med karakterene, sier Andreas.
Gode råvarer og autentisk smak
Det italienske kjøkkenet er kjent for å være utrolig rikt, med ulike tradisjoner og spesialiteter fra hver region og familie. Og siden det ærverdige bygget rommer 250 spiseplasser, er det potensielt mange munner som skal mettes med god mat samtidig.
– Når man er på denne størrelsesordenen, må man ofte ta en del snarveier. Det er vanskelig å servere mat laget fra bunnen til så mange mennesker, men vi har som mål å klare det, sier Andreas, som sammen med resten av staben har testet pizza i dagevis, flere timer av gangen, for å finne den perfekte deigen.
– Jeg tror ikke det er flere som er så store som oss som gjør dette. Dette er en lavmarginsbransje, og man må ofte ta snarveier for å få fortjeneste. Men det forsøker vi å ikke gjøre. Vi vil ikke gå på bekostning av råvarene. Når vi serverer ragu, så er den laget av villsvin, som er det man bruker i Toscana. Dette er gjennomgående i menyen vår.
Munch i festsalen
Tordenskiolds gate 5 har en rik historie. Åpningen av huset fant sted 11. november 1914. Kritiker Jappe Nilsen i Dagbladet var over seg av begeistring over denne kunstsalong «av helt europeisk tilsnitt, ubetinget den vakreste og mest smagfulde i Norden.» I 1918 stilte Edvard Munch ut sin «Livsfrise» i festsalen i andre etasje. Og selv om Blomqvist har gitt stafettpinnen videre, er auksjonshuset ikke helt ute av bygget. To til fire ganger i året skal de nemlig arrangere pop-up-auksjoner i storsalen.
– Det er mye historie i veggene. Nå var jeg sammen med Knut Blomqvist tidligere i dag, og jeg tror familien var ganske overrasket over at det nå er pizzaovner der det tidligere var kontorer og pizzaovner. Men vi tror de er fornøyde, og vi håper folk vil komme hit og ta innover seg dette spennende lokalet.